Metode de personalizare

Daca organizati un eveniment pe ultima suta de metri sau deveniti partener la o campanie ce va avea loc in scurt timp, va putem sprijini cu o personalizare rapida pentru toate materialele textile comandate din stoc intern sau extern. Experienta de peste 10 ani in acest domeniu si colaborarea cu mai multe ateliere de personalizare garanteaza un termen cat mai scurt de livrare si o calitate superioara a textilelor promotionale comandate.

Pentru intreaga gama de textile promotionale pe care le oferim (sepci, tricouri, camasi, geci, veste, genti, prosoape, sorturi, esarfe, ghiozdane si multe alte produse pentru dama, barbati si copii) putem asigura imprimarea, la cerere, cu datele solicitate de dumneavoastra prin urmatoarele metode: serigrafie directa, serigrafie transferata, print digital, termotransfer, sublimare si broderie.
 
SERIGRAFIA DIRECTA este procedeul prin care se pot imprima textile sintetice si textile de bumbac, de culoare inchisa sau deschisa, de la o culoare pana la policromie. Aproape orice material textil plan sau care prezinta foarte mici abateri de la planeitate se poate imprima serigrafic. Procedeul serigrafic garanteaza o calitate si o durata de viata a imprimarii mult mai buna decat imprimarea prin alte procedee ca transferul termic sau printul digital. Serigrafia asigura o foarte buna rezistenta in timp la actiunea factorilor mecanici sau de mediu. Substratul de vopsea poate avea grosimi dintre cele mai diferite. Prin serigrafie textilepromotionale.ro realizeaza inscriptionari pe suport textil cu cerneluri cauciucate, gonflabile, inclusiv policromie de foarte buna calitate: tricouri, sepci, fanioane, umbrele, genti, sorturi, bonete, manusi, echipamente de protectie, sacose, cravate, esarfe sau alte materiale textile.
 
SERIGRAFIA TRANSFERATA reprezinta un procedeu de imprimare care poate fi utilizat numai pe suprafete plane ce nu prezinta rigiditate. In comparatie cu serigrafia directa procesul de serigrafie transferata nu se realizeaza direct pe suprafata produsului ci pe o coala de hartie siliconata. La finalul procesului de serigrafie, peste cerneala se aplica un praf de transfer care va permite lipirea stratului de cerneala pe produs la presiune si temperatura ridicata. Transferul serigrafic se utilizeaza, de cele mai multe ori, pentru imprimarea produselor textile care nu pot fi serigrafiate direct. Prin acest procedeu textilele pot fi imprimate cu o culoare liniara, mai multe culori liniare sau policromie.

PRINTUL DIGITAL este cea mai rapida metoda de personalizare pe textile. Este procedeul de imprimare direct pe textile si imbracaminte cu ajutorul unei imprimante specializate care disperseaza un jet de cerneala la imprimarea pe imbracaminte la fel ca o imprimanta normala cu inkjet. Aceasta metoda de printare pe textile foloseste cerneluri pe baza de apa care actioneaza ca un lichid pe orice material textil. Se poate obtine o personalizare de buna calitate pe textile de culoare deschisa care sunt din bumbac sau pe textile care prezinta in compozitie bumbac, cum sunt cele din amestec: bumbac si polyester. Pentru restul materialelor textile cum ar fi vascoza, lana, microfibra, matase sau licra, trebuie testate in prealabil pentru a vedea daca rezultatul este cel dorit. Pentru textilele de culoare inchisa sau  tricourile de culoare neagra, printul digital este diferit fata de printarea pe imbracamintea alba. Inainte de a aplica personalizarea dorita se tipareste o baza alba, fiind nevoie de o pregatire initiala a suprafetei textile cu o amorsa care va ajuta la aderarea culorii de baza (alba) la suprafata textila. Avantajele printului digital sunt multiple: termen rapid de livrare, posibilitate de printare imagini si grafica complexa, costuri mici in raport cu celelalte metode de personalizare pe textile in special pentru tiraje reduse, imprimeul devine fin la atingere.

TERMOTRANSFERUL consta în scanarea si preluarea imaginii pe care dorim sa o imprimam de catre un calculator, tiparirea acestei imagini, cu ajutorul unei imprimante obisnuite, pe o folie speciala si producerea obiectului finit, prin transferul imaginii de pe aceasta folie pe substratul dorit, prin intermediul unei prese de transfer termic. Acesta este ideal pentru policromie, destul de greu de realizat prin celelalte metode. Se recomanda pentru cantitati mici pana la cateva sute de bucati. Prin termotransfer textilepromotionale.ro va recomanda inscriptionari pe suport textil : tricouri, veste, sepci, genti, sorturi, prosoape, bonete, manusi, echipamente de lucru, sacose, cravate, esarfe etc.

SUBLIMAREA este o tehnica de personalizare care permite ideilor cele mai creative sa fie transpuse in realitate. Tehnic vorbind, sublimarea reprezinta procesul de transfer termic prin care anumite elemente trec din starea solida in starea gazoasa. Personalizarea dorita pe materialul textil ales este tiparita mai intai pe un suport special de sublimare - o coala de hartie speciala care va trece pe suportul final: geaca, vesta, tricou geanta, prosop, servetel de sters ochelarii etc., la temperaturi inalte, cu ajutorul unei prese. Sublimarea se realizeaza numai pe textile de culoare alba, la cea mai buna calitate si detaliere in special pe textilele sintetice, care au in componenta material sintetic sau care au fost tratate cu acrylic sau polyester. In comparatie cu printul digital sau serigrafia prin procesul de sublimare vopseaua este absorbita de tesatura si permite ca tricoul sau materialul textil imprimat sa fie mult mai fin la atingere. Avantajul acestei metode este ca toate materialele textile printate prin sublimare sunt rezistente la apa, imprimarea nu se zgarie si rezista in timp. Se pot realiza artwork-uri policromie pe textile bucatarie, textile baie, bluze, tricouri, sepci, pantaloni, prosoape, steaguri, etc.

BRODERIA este treapta cea mai evoluata a masinii de cusut si este tehnica de personalizare cea mai folosita pentru imprimarea textilelor premium. Functioneaza cu ate de diferite culori folosite pentru imprimeuri mai simple sau mai complexe, de dimensiuni mici si medii, pe material textil. Aceeasi imprimare brodata arata diferit in functie de tipul de textil pentru care se utilizeaza, calitatea broderiei depinzand foarte mult de greutatea materialului, textura, grosimea, suprafata neteda si dreapta sau inegala si neregulata.  Avantajele acestui procedeu sunt eleganta si calitatea imprimeului, rezistenta mare in timp – personalizarea rezista atata vreme cat veti avea si produsul, adauga plus valoare atat produsului oferit cat si companiei prin aspect si calitate. Spre deosebire de alte procedee de personalizare materiale textile, broderia se poate folosi chiar si pentru un singur obiect, pastrandu-se raportul bun calitate-pret. Recomandam acest procedeu tuturor celor care vor sa iasa din tipare, care doresc prin imbinarea armonioasa a culorilor si materialelor sa aduca o inovatie materialului imprimat.